Friday, October 7, 2016

Praktika 10/10 - Valser från Västerås!

Denna praktika kommer att handla om VALS!

På måndag kommer Christina och Gunnar Heinrich guida oss till den argentinska valsen men redan här berättar dom om hur deras egen vals fick liv, hur det blev roligt och njutbart. Valsen är ofta rund, med giros och annat men du behöver också binda ihop, variera dansen med rakare sträckor. Jag är jättenyfiken på vad det kan bli för oss denna måndag!


(här får du nog öka på volymen lite)

Som lärare betonar Gunnar vikten av att deltagarna får med sig rörelserna och olika detaljer/nyanser som gör att samspelet inom paret fungerar smidigt. När figuren och rörelserna fungerar så vill Christina locka följare till lek, väcka intresset till lek.

Christina och Gunnar började dansa 1999 i Buenos Aros, Västerås. Under årens lopp had de haft lektioner även med många stockholmslärare innan nyfikenheten tog dom till Buenos Aires och europeiska dansstäder! Här en bild från deras senaste resa till Wuppertal och festivalen där.


Under årens lopp har det blivit ett ansenligt antal lärare som på var sitt sätt har påverkat och skapat deras dans. Här en bråkdel av den variation de har med sig i sitt bagage!

Tete Rusconi med Silvia. Ett uppskattat par med social dans; här med en valsuppvisning!
https://www.youtube.com/watch?v=XJDowJI0-7s

Cavito med Maria. Dramatiska dansare som har även besökt Stockholm och han även TangoNorte
https://www.youtube.com/watch?v=I6t2BV2MQVE

Zotto med Diana. Mytomspunnen förare med en fantastisk följare!
https://www.youtube.com/watch?v=_4G03HpzArc

Osvaldo med Coca. Här på ett besök på Grönalund, Sverige
https://www.youtube.com/watch?v=5Z_VvA536IQ


Här berättar Christina och Gunnar om sin resa inom tangon!                                                                         (här får du nog öka på volymen lite)


Vi syns väl på måndag!
kl.19 Lignagatan 6, Stockholm(blogg, video) Leena y Ulla  (ordnar instruktörerna, admin)


 TangoNorte


No comments:

Post a Comment