torsdag 31 december 2020

Som vi har firat genom 20 år!
Traditionsenligt blir det en sprudlande festival under nyårshelgen 2019! Det blir Levande musik, med den spännande ryska tango-orkestern Tango En Vivo. Vi gästas också av den internationellt omtalade DJ:en Octavio Fernandez!

Kurser erbjuds av fantastiska lärarpar: Andrés Molina och Natacha Lockwood från Buenos Aires och Paris, Rita Caldas och Panagiotis Triantafyllou från Viva Studios i Stockholm, och sist men inte minst Bibbi Björk och Malin Backström som ger en tre-dagars grundkurs! 


Det här är La Cumparcita för Festivalen 2019!


Om du vill veta om allt det fantastiska, som hände under dagarna före sista tandan?
    


Det blir Levande musik, med den spännande polska tango-orkestern Bandonegro! Vi gästas av DJ Ieva Drevina från Riga, och dessutom spelar en rad av de bästa DJ:arna från Stockholm med omnejd.

I år har två fantastiska lärarpar: Sara och Juampi från DNI Stockholm och dessutom det grekiska paret Kostas Doukas och Eleni Tsirigoti 


Festivalen 2018 började på Chigago!Vad lärde vi oss under festivalen?  Kolla HÄR!


Det blir Levande musik, med den spännande polska tango-orkestern Bandonegro,  Vi gästas av DJ: Theresa Faus från München, och dessutom spelar en rad av de bästa DJ:arna från Stockholm med omnejd: DJ Jessica Carleson, DJ: Jerzy Dzieciaszek, DJ Agne Fredricson, DJ Ulla Kastrup, DJ Graciela Loscalzo, DJ Gillis Thyboll and DJ Aldo Villanueva.

Los Rosales kommer att hålla sex workshops, och - vågar vi lova- bjuda på en fantastisk nyårsshow.

Dessutom En serie om tre workshops med tema milonguerodans -mycket dans på liten yta, som i centrala BsAs - med Ulla Carlbaum och Mathias Denk. En baskurs förstås, med Siv Lundström och Håkan Ekman. Feldenkreis-seminarium, förarkurs för följare mm mm... 

Välkomna till Stockholms Tangofestival 2016 28 december 2016 - 1 januari 2017 Workshops med Sara & Juan Pablo eller Los Rosales. Två dagars grundkurs med Maria Martinez Sporrong och Gustavo 

Vad kunde vi lära oss då under denna nyårsvecka?

Med Sara och Juan Pablo Canavire var vi Out of axis och dansade Milonga

Los Rosales i sin tur bjöd på Ocho-sallad och Crazy rebotes men det blev också Vals och Dancefloor-friendly giros for improvisation


Välkomna till Stockholm Tangofestival 2015 30 december 2015 - 2 januari 2016. 1 och 2 Januari Moskvas favorit: SOLO TANGO ORQUESTRA. Teknikseminarium med Los Almis . Marcelo & Luiza Almirón (ARG/POL) under lördagen. 

Los Almis tillsammans med Solo Tango Orquestra!Eller du kanske gillar den här? Klicka!

                 


Välkomna till Stockholm Tango Festival 2014 28 december 2014 - 1 januari 2015 Milongor och klasser hålls alla i Dieselverkstaden Nacka. Gästlärare: Adrian och Amanda Costa. Nybörjarkurs med Ann-Christine och Göran DovervikDet här hade vi möjlighet att lära oss under festivalen!

29/12 10:00-11:30 1. Tango: Grunden till en elegant caminata i en elegant abrazo
29/12 11:30-13:00 2. Tango: Grunden till caminata cruzada
29/12 13:30-15:00 3. Milonga: Grunden till snabba sidosteg
30/12 10:00-11:30 4. Tango: La Marca i en elegant caminata i en elegant abrazo
30/12 11:30-13:00 5. Tango: La Marca i caminata cruzada
30/12 13:30-15:00 6. Milonga La Marca i snabba sidosteg (corridas laterales)
31/12 10:00-11:30 7. Tango: Musikalitet i en elegant caminata i en elegant abrazo
31/12 11:30-13:00 8. Tango: Musikalitet i caminata cruzada
31/12 13:30-15:00 9. Milonga: Musikalitet i snabba sidisteg (corridas laterales)


Allt detta var i Vills Urquiza still!  Vill du veta mer? Titta här!
Välkomna till Stockholm Tangofestival 2013 27 december 2013 - 1 januari 2014. Musik: Solo Tango Orquestra och Tango Sonos Gästlärare var Leo Calvelli och Eugenia Usandivaras samt Pasquale di Girardi & Luciana Semprini. Intensiv nybörjarpaket Gustavo Salcedo & Maria Garcia. http://www.tangonorte.com/events.php?nid=5741

En sammanfattning om kvällen!
Leo Calvelli och Eugenia Usandivaras

                                       


Välkomna till Stockholm Tangofestival 2012 27 december 2012 - 1 januari 2013 Levande musik 30/12 och Nyårsafton med Moskvas favorit: Orquestra Solo Tango

Gästlärare var Diego Riemer och Maria Belén Giachello samt Dionisis and Chloe Theodoropoulos. Intensiv nybörjarpaket Gustavo Salcedo & Maria Garcia. 


Det är inte bara uppvisparet som följer musiken. Ibland gör solfjädrarna det också! Se själv!


Dionisis och Chloe Theodoropoulos. 


Eller du vill kanske se en dramatisk tango istället? Titta här!

  
Onsdag 28 december, 2011 till söndag 1 january, 2012 

Alviks Medborgarhus, Brommasalen  

Lärare: Diego y Maria Belén   Carlitos Espinoza y Soledad Larretapia   Ernesto Rassi & partner  Gustavo y Aileen

Onsdag 29 december, 2010  till söndag 2 january, 2011 

För elfte året! 11th edition
Lärare:   Silvio y Mayra   Demián y Anabela   Gustavo y Marcela 

Stockholm Tangofestival firar 10-årsjubileum!

Stockholm Tango festival 2009

Onsdag 30 december, 2009  till söndag 30 december, 2009 
Dieselverkstaden, Sickla, Nacka

Lärare: 
Silvio&Mayra
Juan&Graciana
Gonzalo&Alejandra

En workshop med Gonzalo och Alejandra!Stockholm Tango festival 2008


Lördag 27 december, 2008  till onsdag 31 december, 2008 Dieselverkstaden, Sickla, Nacka
Lärarna: Guillermo Merlo & Fernanda Ghi, Juan Capriotti & Graciana Romeo


Juan Capriotti och Graciana Romeo - finner tangons rötter i nuet!

Paret Juan Capriotti och Graciana Romeo kom på återbesök till Stockholm tre månader efter den senaste nyårsfestivalen. TangoNotiser fick en intervju efter en uppvisning.

Hur vill ni beskriva tango nuevo?

J: - Tango är ett populärt fenomen idag men tangon har alltid förändrats, ända sedan den skapades. Vi lever i nuet i detta millenium och vi vill uttrycka oss själva i dansen. Vi vill inte forma en given struktur, inte sätta gränser utan ha en frihet. Allt är möjligt i dansen om man kan kommunicera med sin partner.

Hur dansas tango nuevo jämfört med traditionell tango?

J: Tango nuevo är friare och mer organisk..

G: - Och tango nuevo är mer bekväm för följaren. Föraren använder inte händerna på samma sätt, följaren har tid att ta emot informationen och besvara frågorna från föraren – den är ”tystare”, mjukare, mer grundad och avslappad, dansas lägre…
                                                  (intervjun fortsätter i Tango Notiser 2/2007)
Stockholm Tango festival 2007


Festivalen varar 27 december – 31 december Dieselverkstaden, Nacka Lärare: Jorge Torres & Carolina Jaurena och Juan Capriotti & Graciana Romeo Det blir även en NYBÖRJARKURS i tango med Jan Fredriksson & Marta Eek. SVT besöker festivalen och rapporterar!
Stockholm Tango festival 2006


Dieselverkstaden, Sickla, Nacka,  2006 27 december – 31 december

Lärare:
Gabriel Angio & Natalia Games 
Francisco Forquera & Natalia Hills 
Osvaldo Roldan & Monica Maria 
Juan Capriotti & Graciana Romeo 

Det här kunde du lära dig under festivalen! Och priset syns också!Stockholm Tango festival 2005


Dieselverkstaden, Sickla, Nacka,  27 december – 1 januari

Lärare:  Pablo Verón,  Roberto Herrera & Rocio Leguizamon,  Guillermo Merlo & Fernanda Ghi,  Carlos Costes & Carina Mele

Tangosångerska:  Marisa Vázquez

Sä här tnkte man om deltagarnas nivå! Ett antal besökare från utlandet deltog regelbundet.

Stockholm Tango festival 2004


Lärare:  Roberto Herrera & Natacha Poberaj  Guillermo Merlo & Fernanda Ghi  Oscar Gauna & Cecilia Diaz  Plats: Dieselverkstaden i Sickla, Nacka.


Birgitta Holm berättar om lärarparet

För Fernanda är temat TORSO vare sig det rör sig om ocho, giro eller kvinnans hemligaste adornos. Skuldran drar. Den drar mina ochon framåt och bakåt, den drar mig igenom girons rundel och det är från den som mitt ben sätts i rörelse i utsmyckningen.

Fernanda och Guillermo har sitt fäste i USA och undervisar på engelska. Lektionerna var lika fulla av skratt som av lärdomar, lika avspända som effektiva. Vad är en lektion? Att analysera, att koncentrera sig på problemen, att slipa bort sina fel och svamligheter. Inte bara gno på i de vanliga hjulspåren.

Och där var de framme, hos var och en av oss. Den lutar sig bakåt, den jäktar på, den flaxar med armarna. Men vi skulle också dansa, och då röt de plötsligt till. Energi, stil, personlighet – som om vi hasade omkring som slocknade julljus. Framförallt: vi fick rikligt med tips både på soloövningar och livsnödvändig stretching.    / Tango Notiser 1/2005 (urklipp)
Stockholm Tango festival 2003


Lördag 27 december, 2003 till torsdag 1 January, 2004

Workshops med  Roberto Herrera & Natacha Poberaj,  Gustavo Chidichimo & Virginia Martorani, Jorge Torres & Claude Murga, Silvio Grand & Carla Cordoba

Andra höjdpunkter på programmet:
Fest på danspalatset Nalen med Silencio Orquesta típica från Basel
Nyårsfest på Nyloftet på Skansen med orkestern Tangarte från Malmö
Så här tyckte en av lärarna om festivalen 

Roberto Herrera:

Mycket välorganiserad festival. Jag har varit på många festivaler och den här var i särklass välorganiserad. Alla var där de skulle vara, alll fungerade, alla var nöjda.

Lokalerna: bra anpassning av stora och små lokaler till antalet par. Bra att vi fick vila. På många festivaler är man fullständigt utmattad mot slutet, men här var vilan inplanerad.

Om nivåerna: Det är samma sak över hela världen, människor anmäler sig snabbt till medelnivå, fast de borde fortsätta på nybörjarnivå. Men vem ska säga att de inte får? Tango är ju en folklig dans. Sedan lär sig människor olika fort, för dem som aldrig dansat något tidigare är det svårare. Men vad vi som lärare kan göra är at hjälpa alla att komma till den nivån som de har anmält sig till. Det finns strukturella saker som man kan lära sig, vi försöker undervisa så att alla kan ta del av strukturen. Sedan ska de få information om stegen. Allt ska gå att använda.     / Tango notiser 1/2004Stockholm Tango festival 2002


Lärare: Corina de la Rosa och Julio Balmaceda Milena Plebs och Ezequiel Farfaro  
Verónica Cordero och José Artiga
Musik och musikseminarium: Colortango


Utvärdering: Godkänt för tangoveckan 2002 

Utvärderingen av vinterns tangovecka visar att de allra flesta som betygsatt lärarparen och kurserna var nöjda. Lokalerna fick emellertid relativt lågt betyg av deltagarna, även om de enskilda skriftliga kommentarerna tyder på att närheten mellan lokalerna uppskattades.

I flertalet kommentarer fick informationen, organisationen och inte minst maten väl godkänt. Och kvällen med Color Tango på Nalen sågs som en höjdpunkt av många.

I flera kommentarer efterlystes både fler partnerbyten under kurserna samt något slags kontroll av deltagarnas förkunskaper, så att nivån på kurserna kunde bli jämnare. I den mån lärarna tog sig tid att ge enskild instruktion till dansparen upplevdes detta som särskilt positivt, vilket framhävdes särskilt i kommentarerna efter kurserna med Verónica Cordero och José Artiga.

Samtliga tre lärarpar fick mycket höga snittbetyg av dem som fyllde i utvärderingarna, med mycket små skillnader paren emellan. En större spännvidd står att finna i de nedskrivna kommentarerna, med flest skiftande omdömen om Corina de la Rosa och Julio Balmaceda – pendlande mellan missnöje och varm entusiasm. I synnerhet Corina beskrevs som både tydlig och engagerad.

På kurserna med Milena Plebs och Ezequiel Farfaro klagade flera över en ojämn kunskapsnivå bland deltagarna, även om detta som sagt var ett allmänt klagomål. ”Mycket kunniga” var ett typiskt omdöme om paret, och Ezequiel lovordades som god förebild och pedagog.

Mest beröm fick Verónica och José, som gett kurser i Stockholm ett par gånger tidigare under 2002. ”Mycket pedagogiska och vänliga” och ”positiv överraskning” är några av kommentarerna. Men det fanns även de som uppfattade nivån som alltför låg, så inget lärarpar fick genomgående samma betyg.       / Tango Notiser 2/2003

Hur dansade vi i föreningen då, det året?  

 Gamla gardet på en milonga, 11 maj 2002 
Stockholm Tango festival 2001Uppvisningar, mingel och Tango Libro trio, som spelade till dans.

                                                    

Pablo Inza - Veronica Alvarenga


KOLLA även PUBLIKEN!

                        Känner du igen dig? 


Stockholm Tangofestival 2000


Milongan var på Skeppsholmsgården med en uppvisning som bär även idag!


Leandro Palou och Andrea Misse!


   Känner du igen dig i publiken?

Här är vägen till texterna som lånats från TangoNotiser! 
                                    Under fliken Allt om tango i vänstra menyn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar