tisdag 20 november 2018

Dagen med styrelse, ordförande och rapsoder!



Svensk-Argentinska tangoföreningens 30-årsjubileum började med en dagmilonga vid kl 14 och dansen fortsatte sedan till 18. Under dessa danstimmar erbjöds tre avbrott som gav inblick i föreningens liv under åren hittills!

Den genomgående tema för dagen var Raul Chagallos dikter om tangon i Stockholm och i föreningen. Birgitta Holm och Jonas Edlund läser dikterna och på så sätt agerar de som rapsoder för föreningens Homeros.

Styrelsen och ordföranden öppnar festligheterna under det första avbrottet!



Birgitta berättar historien med rapsoderna och sedan läses de första dikterna!



När rapsoderna återkommer vid klockan 16. handlar dikterna om de lärare som har haft inverkan på vår dans i föreningen. Dikten Hårklyverier lyfter upp de diskusioner som vi drabbades av i vår strävan efter att förstå och forma dansen! Den bekymmersfria? eller?



En timme senare fick vi höra om ordföranden som har lett dansen under dessa 30 åren. Två färgstarka gestalter i föreningen har lämnat sin plats i världen och blir ihågkomna i Rauls dikt. Jonas läser sedan dikten om hur en blyg X hittar sin väg till tangoarenan! En oreserverad, frimodig abraso grunden, bärande till en bra tango avslutar diktsviten.



Dagen fortsatte sedan med en middag i gemenskap och kvälsmilonga som fortsatte till klockan 2 på natten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar