måndag 2 april 2018

Alf och Maj berättar mer om sitt giro!

Förra måndag fick du läsa på denna blogg om en figur som Alf och Maj har lärt sig från nätet och som har utvecklats till en av deras favoriter.

Vi hade ett litet eftersnack i Alvik och detta påpekade de: det tar tid att forma en serie steg till en töjbar och smidig del av dansen. Mao figuren ska inte väcka känslan av YouTube utan det ska kännas att stegen är dansarnas egna, att det är Majs och Alfs steg, att det är dina steg! Det är en utveckling som tar förvånansvärt lång tid - det var vi definitivt överens om!

För att variera och för att ta hänsyn till dansläget på pistan varierar dom gärna sina inledande steg och också sättet att komma ut ur giron. När du har fått flyt på denna grundvariant så kan du gärna fråga dom om extra tips!

Det här läget på bilden hade jag kallat för en amerikana; du vet den figuren då förarens högra och följarens vänstra ben ligger vid varandra och fötternas yttersidor nuddar vid varandra. I figuren är det inte riktigt så och Alf bad mig kolla och ändra beskrivningen!  Så här ser det ut!




Jag tycker att amerikana hjälper mig att komma ihåg men vist slingrar följarens fot långt framme och hans steg är kort. Fötterna träffas ju aldrig! Inte är det en riktig amerikana och därför ändrade beskrivningen amerikana => *amerikana*

Det finns också en annan finess som Alf ville betona. När föraren har vridit sig runt så ska den vänstra foten ta ett steg så att det blir ett kors. Slutpositionen syns på bilden nedan!















Maj sa att hon inte als känner av detta steg! Vilket är ett bra betyg för Alf! Det ger troligen också mer plats för henne att komma vidare förbi honom utan problem!
Om du och din partner har testat detta och har frågor så har Maj och Alf lovat att svara på frågor. Fråga gärna i Alvik efter klockan 20  så har de hunnit dansa och träna en del själva!

Dessa två här hjälpte oss!



Tack Maj och Alf!
/Leena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar